Maten

 

 

 

 

 

 

 

 

Förrätter

 

Sparrissoppa

pilgrimsmussla, forellrom, broccolipuré

(kan även fås som vegetarisk, utan mussla)

90:-

 

Souvas

(lättrökt, rimmat renkött)

löjrom, askkryddad creme fraiche, picklade kantareller, confiterad äggula

125:-

 

Färska räkor, hemrökt lax, dill- och citronemulsion,

syrade rotfrukter

115:-

 

 

 

Varmrätter

 

Långbakad biff

tomatconcassé, jordärtskockscreme, madeirasås,

"potatiscigarr" med jortärtskocka och ramslök

230:-

 

Rimmad torskrygg

potatiskrokett med västerbotten, sparris,

kalix löjrom, ramslökssås

235:-

 

Vita Stenens gröna

risottokrokett, picklade rotfrukter, ramslöksskum,

bakad getost med honung och nötter

190:-

 

Desserter

 

Variation av parfait

färska bär, vaniljflarn, maräng,

lättvispad grädde

80:-

 

Klassisk creme brulee

chokladmousse, nötbrownie, salt mandel-

och chokladcrunch

80:-

 

Crepé med hallonpannacotta

lakritsparfait, salt chokladtryffel

80:-

 

 

 

 

 

 

 

Förslag på 3- rätters menyer

(paketpriser)

 

1, vegetarisk

 

Sparrissoppa, (utan mussla)

 

Vita Stenens gröna

 

Crepé med hallonpannacotta

330:-

 

2,

 

Souvas

 

Torsk

 

Creme brulee

405:-

 

3,

 

Räkor, lax

 

Biff

 

Variation av parfait

390:-

 

Köttet kommer från Strömbecks

kött, nära Kristinehofs slott

 

Fisken kommer från Nordsjöfisk

i Göteborg

 

Grönsaker och rotfrukter handlar

vi av grannar som har egen

produktion eller annan odlare som finns lokalt

 

Så i den mån vi kan köper vi hem närproducerat