Maten

 

 

 

 

Förrätter

 

Jordärtskockssoppa

kallrökt fjällröding, risottokrokett med Karl-Johan

90:-

 

Suovas, (rökt renkött)

löjrom, askkryddad creme fraiche, picklade kantareller, confiterad äggula

125:-

 

Vita Stenens gröna

confiterade och picklade betor, getost, tryffelemulsion, rostade nötter

90:-

 

Varmrätter

 

Långbakad ryggbiff

madeirasås, gräddstuvade trattkantareller, helbakad rotselleri,

äppel- och kaprisemulsion, potatiscigarr

220:-

 

Halstrade pilgrimsmusslor

långbakad fläsksida, kimchi, rödvinssås med chili, krokett

215:-

 

Vita Stenens gröna

risottokrokett fylld med Karl-Johan

stekta trattkantareller, picklade rotfrukter, helbakad rotselleri, jordärtskocksås

190:-

 

Desserter

 

Citrontarte

lemoncurd, kolafudge, maräng, lättvispad grädde

80:-

 

Syrlig pannacotta

med vanilj och kardemumma, rom- och äppelkompott, kanelsmul

80:-

 

Petit four

chokladbrownie (innehåller nötter)

chokladmousse, marshmallow, lättvispad grädde

60:-

 

 

 

 

 

 

Á LA CARTEMENY FREDAG 19.00-21.00 LÖRDAG 18.00-21.00 SÖNDAG 17.00-20.00

Boka och förbeställ meny genom att sms:a till: 076-6339485

 

 

 

Vita Stenens koncept på menyn är att förlänga olika grönsakers säsong

uppbyggt kring syrade och picklade grönsaker, konserverade eller torkade.

Och så mycket i den mån det går att använda närproducerade råvaror.