Maten

Öppettider för á la carte: med start från 25 januari, torsdag, fredag och lördag: 18.00-22.00.           Tunby 34:57 277 45 Sankt Olof

Öppettider söndag för "Sunday Roast: 13.00-17.00.                                                                          Mail: boka@vitastenen.se

                                                                                                                                                            Sms: 076-633 94 85/073-3304716

Vi tar endast förbokningar med val av meny med 1 dags framförhållning.

Vid bokning för större sällskap är vi flexibla med tider och dagar. 




Förrätter

 

Hummersoppa

halstrad pilgrimsmussla, dillemulsion,

kompott med äpple och blomkål kryddad med curry

115:-/veg 85:-

 

Colins varmrökta lax

hovmästarsås, gulbetssallad, rostat filbrödsflarn

105:-

 

Souvas 

carpaccio på ren, syrlig puré på vita bönor med tryffel,

löjrom, rödlök, gräddfil, friterad grönkål

125:-

 

Varmrätter

 

Grillad oxfilé

med Colins viltkorv, syrlig rödbetspuré, madeirasås,

"Cigarr" med potatis- rotfrukter- ramslök och ädelost

245:-

 

Saltrimmad hälleflundra

krämig sås med räkor från smögen, picklad pumpa,

grönärtspuré med tryffel, potatiskrokett med västerbotten

240:-

 

Vita Stenens gröna

grönärtspuré med tryffel, picklade rotfrukter, krokett,

portabello fylld med ädelost överbakad med mandel,


195:-

 

Efterrätter

 

Cheesecake

med hjortron på chokladbotten, brynt vit choklad,

varma hjortron, lättvispad mascarpone

85:-

 

Chokladfondant

inkokt päron, kolafudge

85:-

 

Brie de meaux

friterad i filodeg med varma hjortron,

honungsfriterad persilja

95:-

 

 

 

 

"Sunday Roast" 17:e mars

 

Helrostad tupp

"stuffing" med fläskkött och salvia,

hasselbackspotatis, karljohansås,

säsongens grönsaker

 

Dessertbuffé

 

185:-


För barnen, (upp till 10 år)

köttbullar med lingon och sås,

våfflor med grädde och sylt


110:-